Vera & Jakob eller Vera vs Jakob

I söndags blev Vera 16 veckor och fick väga sig igen! 🙂

Hon väger nu 7,4 kg.

Nyligen tyckte jag att Vera var högre bak än fram men inte nu längre så antingen har hon vuxit i kapp eller också så såg jag fel.

Algot försöker lära Vera att man kan leta ätbara saker utomhus…

När Mick var nykastrerad och var kopplad sökte Vera upp Algot när hon inte gick och tiggde godis bredvid mig, vilket hon gör väldigt ofta.

Kastrerade Mick ser nästan lite grym ut…

Watch out!

Fina Algot!

Kompisarna!


Jakob var till BVC och vägde och mätte sig i måndags och nu 8 månader väger han 8440 g och har blivit 73 cm lång. Än är han lite tyngre än Vera men knappast så länge till! 🙂

Idag fick Mick träna agility för första gången efter sin kastrering och han skrek av lycka och kändes mer galen än vanligt…  😦 När vi körde var han dock som vanligt. Jag hade i uppgift att ta med övningar och det blev två övningar som blev som banor. Det var mycket nyttigt i båda övningarna för mig. Algot fick köra ett varv i början.

Jakob tyckte att dagens träning var rolig!

Appropå träning så tränar Vera vissa saker så fort vi får chansen. Dels tränar vi att hon ska våga dra mycket och dels att hon ska vilja dra över huvud taget. Vi tränar även avlämnande av leksak och självkontroll i lite olika situationer, bl.a. att hon måste vänta på kommando innan hon kommer ut ur bilen och även innan hon får gå ut genom dörren.

 

I kväll har vi gjort något som vi hade planerat göra för länge sedan nämligen flytta in Jakob till sitt eget rum. Han somnade där utan att säga ett enda litet pip och nu har han sovit några timmar. Flytten har inte blivit av tidgare efetrsom vi har renoverat, fixat möbler och haft besök.

Detta inlägg publicerades i Agility, Barn, Familj, Film, Hundarna, Kort, Renovering, Valp och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vera & Jakob eller Vera vs Jakob

  1. Eva skriver:

    Vilka fina bilder! gillar den där platsliggningen, man ser Vera kan man säga 😀

Lämna en kommentar