Algot

Snabbfakta
 Titlar:  GK VALLH PR, SEAgCH, FinAgCH, SEAg(hopp)CH, Fin AG(hopp)CH, LPI, LPII

 Namn:

  EmenEm’s Algot

 Kallas:   Algot

 Reg nr:

  V1287/2003

 Född:

  2003-03-02

 Färg:   Svart & Vit
 Vikt/höjd:   19,3 Kg / 55 cm

 e:

  S(vallh)CH CMM’s Mac

 u:

  Gk vallh pr Moel Somolli 

 Ögon:

 UA

 HD:

  A+A

 Uppfödare:

 Kennel EmenEms

SM 2012

AGILITYklass

  1. 110522 0 fel plac 8/76 Knivsta BK
  2. 110611 0 fel plac 5/  Bro-Håbo BK

HOPPklass

  1. 110508 0 fel plac 4/  Oxelösund

 
   

I maj 2002 var det dags för mig att ta farväl av min livskamrat Acke som då hade hunnit bli 16 år. Det var oerhört jobbigt och både jag och Nitro saknade honom mycket och länge. I slutet av samma år kände jag mig redo för att börja titta efter en ny hund. Jag bokade en valp ur kennel Emenems första kull och kanske var det förutbestämt, då mamman till denna kull (Fan) hade samma regnr som Acke. Jag valde med hjärtat och på så vis hamnade Algot hos oss. Då Nitro inte visat sig vara ämnad för vallning var planerna för Algot att först och främst bli en bra vallhund som även skulle få prova på både agility och lydnad. Algot tände på får rätt tidigt och visade upp imponerande sidor av sig som vallhund.Algot har visat sig vara Nitros motsats i agility då han i början premierade samarbete och noggrannhet före farten, som kom senare. Vi tävlar i klass 3 och debuterade i SM-sammanhang i juni 2007, samtidigt som Nitro gjorde sin sista tävling. Algot och jag hamnade på en 27 plats i kvalet och lyckades inte riktigt knipa en av de 20 åtråvärda finalplatserna men jag är nöjd ändå och vi vann brons med laget (Team Arion) och där fixade jag och Algot två nollade lopp. I juni 2007 blev Algot SAgCH, FinAgCH och SAg(hopp)CH, d.v.s. trippelchampion! Algot tävlade individuellt på SM 2008 men framgången lät vänta på sig. Algot hann ej kvala till SM 2009 p.g.a. flera skador men han var med på SM 2010 och är kvalad till SM 2011.Han har sina favoriter som han bara måste få hälsa på, när han ser eller hör. Algot har accepterat Elins ankomst väldigt bra och ville i början valla henne men det har han nu slutat med. Man kan utan tvekan säga att Algot är mattes hund och om jag inte är hemma ligger han vid ytterdörren och väntar på mig! När han känner sig övergiven tvekar han inte att berätta vad han tycker om att inte vara där jag är.

Som valpköpare från kennel EmenEm behöver man aldrig känna sig ensam utan man kan alltid vända sig till Mickis när man behöver hjälp att komma vidare i sin hunds träning och hon har regelbundna kennelträffar som uppskattas enormt av oss valpköpare.

I september 2004 blev Algot Godkänd Vallhund i Skinnskatteberg och det kändes oerhört kul att ha klarat vårt första delmål. Algots mest positiva sidor som vallhund är hans enorma arbetsvilja och så har han mycket driv i sig. Som den nybörjare man är i vallning så har jag tyvärr inte låtit Algot utvecklas på rätt sätt utan jag har styrt och hjälpt honom för mycket i stället för att låta honom tänka själv. Det vi jobbar mycket med nu är att få Algot att från allra första stund ha rätt attityd gentemot fåren. Jag tror att Algot skulle fungera utmärkt på stora fårbesättningar men han har svårare för finliret som krävs för att kunna tävla framgångsrikt.

Vi har hunnit med att tävla lite lydnad också och hittills har det resulterat i LP 1 och 2. Vi får se om vi kan få tiden att räcka till att fortsätta med lydnaden. Hemma är Algot en behaglig hund som man knappt lägger märke till samtidigt som jag och Karl allt oftare konstaterar hur mycket Algot bestämmer här hemma. Det är inget som man tänker på men han visar tydligt när HAN TYCKER det är dags för olika saker som t.ex. mat och promenader. Algot kan vara lite reserverad mot främlingar, och det visar sig i ett ointresse att hälsa på främmande personer. Det finns dock ingen hejd på honom när han träffar människor han känner.

 

Annons