Om mig

Petra Strand heter jag och är 1-7-lärare med inriktning Ma/NO till vardags. Jag tog lärarexamen 1997 och arbetar sedan augusti 2013 på Sollentuna Musikklasser. Jag föddes i Stockholm den 26 mars 1974. Vi bodde några där några år innan vi flyttade till Dalarna där min släkt kommer ifrån. Jag växte med andra ord upp i Dalarna och känner mig som en dalkulla.

Jag är sambo med Karl sedan 1997 och vi förlovade oss i juli 2000 när vi var på semester i England.

Den 22 mars 2009 förändrades mitt liv fullständigt då jag och Karl blev föräldrar, i och med att jag födde vår dotter Elin. Förlossningen gick snabbt och Elin föddes 10 dagar tidigare än beräknat. Den 16 mars 2012 födde jag vårt andra barn, sonen Jakob. Han föddes också tidigare än beräknat, nämligen 11 dagar.  Elin föddes efter att jag hade vallat får med flera hundar i snöslask och Jakob föddes efter att jag hade tränat agility tillsammans med mitt lag. Min kärlek till Elin & Jakob växer sig starkare för varje dag.

Mitt stora fritidsintresse är hundar och hundträning även om jag även gillar att ha med mig min kamera och fotografera hundaktiviteterna, barnen m.m. Min första hund var Bordercollien Acke som jag köpte för mina egna pengar hösten 1986, när jag var 12 år. Innan dess fanns blandrashunden Sassa i familjen. Med Acke provade jag på lydnad, agility,vallning och spår. Att jag blev fast i hunderiet har jag min allra första instruktör Anna-Maria Gustafsson att tacka för. Att komma till Borlänge BK som tolvåring var inte så lätt alla gånger men Anna-Maria sporrade mig att fortsätta träna för att sedan våga mig ut och tävla. Att det blev mycket agility i mitt liv har jag dels min älskade pappa och dels Ninnie Lindvall att tacka för. Jag och Acke har åkt åtskilliga mil till och från agilitytävlingar med Ninnie och min pappa ställde upp och skjutsade mig otaliga gånger. Jag och Acke fick många tävlingsframgångar tillsammans men framförallt fick vi många år tillsammans eftersom han blev drygt 16 år gammal. 

Sedan flera år tillbaka är det vallning och agility som ligger mig varmast om hjärtat. Lydnadsträningen har jag slutat med och ägnades mest åt vintertid även tidigare då det är svårare att träna både agility och vallning. Agility är den disciplin jag känner att jag kan mest om, medan jag i vallningen känner mig som den eviga novisen.

Jag har tre hundar just nu, Algot, Mick och Vera och de är alla av rasen Bordercollie. Jag tävlar mycket i agility och en del i vallning och sedan 2006 är jag distriktsansvarig för agilityn i Uppland för SBK och sedan 2013 är jag agilityinstruktörslärare.

Jag är definitivt en kvällsmänniska eller kanske kan man t.o.m. säga nattmänniska för så fort jag får ledigt så vänder jag på dygnet.

Annons